Wie maakt me los? Twitter als markt

Twitter birdTwitter wordt door Twitteraars (bijvoorbeeld door Havi Brooks en Damian Damjanovski) uitgelegd als een café waar je vrienden kunt ontmoeten. Je vertelt wat je gedaan hebt de afgelopen tijd, wat je plannen zijn en wat je verder bezig houdt. Je luistert wat vrienden te vertellen hebben en soms meng je je in een discussie. Maar Twitter is meer dan een borrel in de kroeg en is soms beter te vergelijken met een markt.

Op Twitter kun je naast vrienden ook onbekenden volgen, bijvoorbeeld omdat ze je attent maken op interessante nieuwsberichten, blogposts of filmpjes. Je wilt graag op de hoogte blijven wat deze mensen nog meer te bieden hebben. Deze onbekenden met interessante informatie, voeg je toe aan je eigen Twitter(markt).

Je bezoekt, zo vaak als je wilt, je eigen Twitter(markt) en kijkt wat het informatieaanbod van de dag is. Van sommige mensen steek je wat op, van andere mensen minder. Het grote voordeel is dat je continu bepaalt welk informatieaanbod (welke marktverkopers) er op jouw markt mogen blijven staan. De markt is vervolgens altijd aan te passen aan je eigen wensen en behoeften. Is het aanbod van iemand niet meer interessant? Dan verwijder je deze persoon van je markt en blijft Twitter afgestemd op jouw behoeften.

Tagged as:

Leave a Response